Over Biotoop

Biotoop is een praktisch ontwerp- en studiebureau. We zijn gespecialiseerd  in het ecologisch en natuurrijk ontwerp van groene ruimtes.  Onze missie is de natuur en de mens dichter bij elkaar brengen. Dit doen we door natuurontwikkeling te koppelen aan de esthetiek van aantrekkelijke groenvormen. Op deze manier heeft Biotoop de voorbije jaren tientallen natuurlijke groene ruimtes succesvol ontworpen en aangelegd of laten aanleggen door onze partners.  De praktische ervaring uit aanleg nemen we mee in onze ontwerpen.

Biotoop realiseert natuurrijke groenprojecten van a tot z, van planning t.e.m. inrichting en beheer. Vandaag werkt Biotoop samen met particulieren, gemeentes, scholen, bedrijven, architectenbureau’s en projectontwikkelaars aan een groene en natuurrijke omgeving dichtbij de mens.  We koppelen een wetenschappelijke onderbouwing aan een pragmatische aanpak. Biotoop doet aan natuurinclusieve groene projectontwikkeling, waarbij de natuur een geïntegreerd onderdeel uitmaakt van het totaalproject.


Leon Brabers

Leon Brabers Biotoop

Leon, zaakvoerder van Biotoop, is specialist in het ecologisch en natuurrijk ontwerpen van groene ruimtes. Zijn bedrijf is ontstaan vanuit een sterke passie voor het brengen van de natuur naar de mens in de vorm van aantrekkelijke groenvormen. Dankzij een nauwe betrokkenheid met de klant doorheen het gehele ontwerptraject, een sterke ecologisch inzicht en oog voor schoonheid en detail heeft Leon doorheen de voorbije jaren reeds tientallen natuurlijke groene ruimtes succesvol ontworpen en aangelegd.

Contacteer mij


Dennis Berckmans

Dennis Berckmans is ecologisch ontwerper en expert bos- en natuurbeheer. Hij heeft ruime ervaring met duurzaam en natuurgetrouw bosbeheer en hij bouwde de afgelopen jaren praktische ervaring op als coördinator van natuurinrichtingswerken. Hij heeft een grondige kennis van de relevante wetgeving en beheerplanning. Intussen ontwikkelde hij een relevant netwerk van houtexploitanten en natuuraannemers en heeft hij de juiste contacten bij de overheid. De coördinatie van natuur- en bosbeheerprojecten van A tot Z, van vergunning tot oplevering, is zijn vak. Als ontwerper vertaalt hij de concepten van natuurontwikkeling naar de kleinere schaal van een tuin of park.

Contacteer mij


Referenties