Biotoop is gespecialiseerd in ecologische inrichting van natuurrijk groen. We realiseren natuurinclusieve totaalprojecten – van ecologisch ontwerp tot aanleg en beheer – met een focus op natuurtuinen, bedrijfsgroen en openbaar groen. Door natuurontwikkeling te koppelen aan esthetisch aantrekkelijke groenvormen, creëert Biotoop streekeigen natuur op kleine schaal met een hoge natuurwaarde en biodiversiteit, in verbinding met de ruimere omgeving, waar het voor mens, plant en dier aangenaam vertoeven is.

Ons bureau is gelegen in Balen. Het werkingsgebied strekt zich uit over de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

landschap biotoop
Leon Brabers Biotoop

Leon Brabers, bio-ingenieur en bezieler van Biotoop, is al sinds zijn kindertijd enorm geboeid door ‘planten en beestjes’. Daarnaast tekende hij steevast zijn schoolboeken vol met creatieve hersenspinsels. De combinatie van die passies heeft, samen met zijn wens om mens en natuur dichter bij elkaar te brengen, geleid tot het ontstaan van Biotoop.
Leon staat voor een sterk ecologisch inzicht, oog voor schoonheid en een hands-on mentaliteit. Dankzij zijn nauwe betrokkenheid bij de klant doorheen het gehele traject en zijn unieke – wetenschappelijk onderbouwde doch pragmatische – aanpak, heeft Leon de voorbije jaren reeds talrijke groene ruimtes succesvol ontworpen en aangelegd.

Contacteer mij